Wellicht behoort u tot de mensen die gefascineerd raken door de schoonheid van een solitaire boom. De invloed van de solitaire boom, met al zijn pracht, zijn grootsheid, zijn vorm, zijn onvolmaaktheden, zijn uitstraling op zijn omgeving zijn enorm.

 

Er is geen solitaire boom gelijk ! Hij is gevormd door zijn soort om vervolgens tijdens zijn groei te worden geplaagd door allerlei invloeden zoals het weer, ziektes, beschadigingen, vraat, locatie etc. en toch uit te groeien tot een majestueus monument. Je kan er niet omheen, daar staat hij en hij maakt een bepaald gevoel los bij degenen die hem zien staan en waarderen, mooi of niet mooi.

 

Bonsai betekent: boom in een pot.

 

De kunst van bonsai wordt geuit in het vormen van een jonge boom in een fraaie pot of schaal tot de verschijningsvorm van een oude solitaire boom en deze vele jaren te verzorgen en onderhouden zodat zijn verschijning als miniatuurboom met de jaren steeds mooier wordt.

 

Wij bieden jonge bonsai’s aan. Inlandse jonge bomen die tot, de diverse bonsaivormen die er zijn, zijn getrimd en gevormd. De verschijningsvorm moet u aanspreken, moet u boeien. Aan u de taak om hem te koesteren en te verzorgen tot in lengte der jaren.